Foto: Marie Lid Aske / @spilled_milk

 

 

KVINNSKAPET

Fjerne farvann er historien om Emilie Ørn Kreyberg og Elise Pernille Gryt; to jenter med minimal seilerfaring som fra juli 2016 til juni 2017 seilte halve jorda rundt i en liten seilbåt. Drømmen om verdenshav ga oss en etterlengtet lidenskap. Vi startet tidlig å dele forberedelser, opplevelser og eventyr på @fjernefarvann på instagram. Gjennom to år med planlegging forsøkte vi å sette oss inn i alt det fremmede, og vi gledet oss til å ersatte jobb, huslån og balkongkasser med fjerne farvann. Halvannen måned inn, etter kontinuerlige motorproblemer, slo vi fast at vi elsker denne livsstilen. Hjemmet vårt var ei 31 fots Hallberg Rassy 312 fra '86, Paloma.

Kaptein Kreyberg er en selverklært kontrollfrik. Hun har vokst opp med seiljoller, men blir sjøsyk selv i små bølger. Med enorm gjennomføringsevne og et uvirkelig lavt behov for søvn og næring, er det få grenser for hva Emilie får til. Hun har alltid tenkt mer enn de fleste, irriterer seg over middelmådighet og liker best diskusjoner uten fasitsvar.

Matros Gryt kan ikke seile. Hun lærte i løpet av året på langtur i seilbåt forskjell på båtmannsknop og pålestikk, men insisterer fortsatt på å bruke landkrabbetermen ”tau”. Imidlertid er hun veldig sjøsterk, glad i å være naken og en evig humørspreder. Som ekte nordlending, oppvokst på Skjerstad utenfor Bodø, har hun tjukt sjømannsblod i årene.

Nå er vi hjemme igjen, mens Paloma ligger igjen i Florida. Hverdagen er gjenopptatt, men opplevelsene fra dette året har vi med oss hver eneste dag. Langturseiling var alt vi drømte om, og mer. Eventyrlysten er fremdeles sterk, og vi kommer til å fortsette å dele spennende prosjekter med dere. Takk for følget! ´0