Vår mest produktive dag

Herlig fred. I dag har det skjedd så mye at det føles som fire dager, minst. Vi våknet med overnattingsbesøk av den eldste niesa, hun er snart seks år og veldig skoleklar. At vi skal bo i seilbåten helt til hun begynner i 2. klasse er vanskelig å forstå. 

Vi har tidligere hatt litt dialog i sosiale medier med Anne fra Flyt forlag. Hun har vært begeistret for eventyret vårt, og vi har beundret bøkene hun forvalter. I dag fikk vi en melding fra henne om at hun hadde lyst til å donere en bokpakke til oss, veldig stas! Flere bøker om eventyrere er alltid et kjærkomment tillegg til skipsbiblioteket. Så etter jobb var vi innom der for å hente bøker og skravle litt. Anne er en ekte eventyrer, og har mange gode råd og innspill å komme med. 

 Hjertelig takk til Anne fra Flyt forlag for inspirasjon i biblioteket vårt

Hjertelig takk til Anne fra Flyt forlag for inspirasjon i biblioteket vårt

Innimellom hadde vi også rukket å være innom Nesoddbåten for å hente feste til autopilot, jaktet litt høyt og lavt etter en pakke med klær fra Regatta(❤️) som Posten har rotet bort og sendt bestefar Gryt på oppdrag for å kjøpe bolter til å feste genoaskinnene og bytte skjerm på telefonen til Elise. 

Vi hadde avtalt med Gudmor Astrid at vi skulle møtes i båten for dåp klokken seks. Hun kledde på seg bunaden og satte seg på bussen. Både hun og vi var litt forsinket, og før vi kom frem ringte lillesøster Vilde for å si at det var noen menn der som gjerne ville flytte båten vår. Det viste seg å være Petter og gjengen, han har vært bindeledd til en deal med Raymarine på autopilot, VHF og AIS - pluss at han nå hjelper oss med å montere alt dette utstyret. Så innen vi kom i båten var de i full gang med montering. 

Gudmor Astrid i bunad, favorittfotografMarie  (@spilled_milk) med gravidmagen, kjernen i the Kelly family (KAN❤️) og lillesøster Vilde bidro alle til en legendarisk dåp av Paloma. (Eller heter det navnefest/konfirmasjon/30-årslag når man dynker ei gammel dame i bobler?) Gudmor tok sporty plass i gummijollen, til tross for manglende roferdigheter. Flasken ble ristet, korken spratt og både Paloma og stolte foreldre (E&E, hvis det var noen tvil) ble behørlig sprutet ned. Mye latter og glede på gang. Samtidig holdt Petter, Kjella og Claes på med montering av navigasjonsutstyr. Jeg hjalp til som best jeg kunne før/etter/innimellom dåp. Da dåpsfølget tok kvelden kom bestefar Gryt på besøk. Sammen med Elise festet han ankervinsjen på dekk.  

 Gudmor Astrid med dåpsbarnet og de stolte foreldrene

Gudmor Astrid med dåpsbarnet og de stolte foreldrene

Vi kom også i snakk med Christian, en tidligere eventyrseiler som har bodd på båt i fire-fem år og vært frem og tilbake over Atlanteren omtrent dobbelt så mange ganger som år han har vært ute. Han kom med interessante betrakninger og råd angående reiserute, som vi definitivt må se me på. For å avslutte kvelden flyttet vi båten bort til With Marine, og Elise la for første gang til båten vår. (La til seilbåt for første gang, faktisk.) Det gikk veldig fint, naturtalent! I morgen tidlig skal riggere fra With lage nytt spinnakerfeste til oss og fikse noen siste detaljer i masten. 

Alt i alt en superproduktiv dag. I morgen må vi montere ferdig navigasjonsutstyret, feste genoaskinnene på dekk og komme oss inn til Oslo. Der skal vi først få byttet lekkasjetester, stengeventiler og slanger til gass. Til slutt skal vi pakke båten ferdig mens vi sier farvel til byen vår og folkene våre. ❤️❤️❤️

image.jpg