Straks langturklare. (Neida. Joda. Neida.)

"Nå nærmer det seg avreise, og gjøremålslista er lengre enn noen gang. Men slik skal det vel også være?" Ordene har vært skrevet på mang en seileblogg. Jeg skal ikke påstå at gjøremålslista vår er lengre enn den har vært før, men den er fremdeles ganske så lang. Imidlertid føles det litt som at vi har fått en ro over oss, lik den du kan få kvelden før en eksamen du er skikkelig godt forberedt til. Vi vet hva som gjenstår og hvordan vi skal komme i mål med det. 

Det er tre døgn til vi reiser. Jeg får litt hjertebank av å skrive dette. Det som alltid har vært så lenge til er plutselig i over-i-over-imorgen. Skjøteskinnene til genoaen må festes. Forseilfallet må tres på nytt. Det skal poppes fast nytt feste til spinnakerfallet i toppen av masten. AIS, ny VHF og ny autopilot skal monteres. Vi skal bytte mutterne som holder festet til autopiloten, stramme armen på forseilrulla, lime fast toalettet, bytte kompasset på pidestallen, tre spiler i storseilet, sjekke at alle splinter er tapet fast. Og ca 17 andre små og større ting. Heldigvis kan mye gjøres underveis. 

Lørdag 2. juli klokken ti legger vi fra land ved Sukkerbiten, bak Operaen. Kom gjerne og vink oss farvel og på gjensyn! PS vi legger oss i nærheten fredag ettermiddag/kveld, så lov til å komme innom da også for å gi oss en klem. 

 

image.jpg