Sagaen om den 30 år gamle motoren

Som vi har skrevet om før, er det ikke bare en dans på roser å ha båt og motor som er 30 år gammelt. Fordelen er at man på 80-tallet var opptatt av kvalitet og opptatt av å lage ting som kan repareres. For en tid siden konkluderte vi med at det var for mye drit i dieseltanken til at denne klarte å mate motoren med ren diesel. Tanklokket er helt ihjelrustet, og dermed ikke mulig å få opp uten å ødelegge og trenge nytt. Vi pumpet ut noen-og-tyve liter vann og drit fra tanken, gjennom en ventil som tapper fra bunnen. Etter hvert kom det tilsynelatende ren diesel, men likevel var det for mye drit i systemet til at motoren fikk nok diesel. En midlertidig løsning har vært å kjøre drivstoff fra en 25-literskanne. 

I helgen klarte vi (takk pappa) å få løs stigerøret, altså det som henter opp diesel fra tanken. Nederst var det sveiset fast et gitter. Dette var fullt av drit og hadde begynt å gå i oppløsning, ikke rart at det var umulig å få ren diesel gjennom det filteret. I dag har vi (takk Petter) filt vekk gitteret, pumpet ut litt mer ren diesel og montert sammen dieseltilførselen igjen. Og nå går faktisk motoren som den skal. Med diesel fra tanken. Jeg klarer ikke helt å tro at det er sant. Seier! Og i morgen skal vi lære å sette riggen hos With Marine, bytte fall og skjøter og få seil på båten. Hurra og alle hjerter gleder seg og alt det der. 

Xx, kapteinen

 Kapteinen er godt fornøyd med første tur helt alene👌🏻 

Kapteinen er godt fornøyd med første tur helt alene👌🏻