Over skyene skinner solen!

Livet går heldigvis både opp og ned, eller som den siste uken har vist, både ned og opp igjen. I dag fikk vi mail fra Hallberg Rassy, båtprodusenten, om at materialet inni sandwichkonstruksjonen i dekket ikke er balsa, men heller divinycell. Det som er så bra med dette er at mens balsa er en tresort som trekker til seg vann og blir ødelagt, er divinycell et dødt materiale som tåler vann. Vått tre som utvider seg kan føre til tap av stabilitet og styrke, men det trenger vi altså ikke å bekymre oss for. Hurra! 

Som om ikke det var gode nok nyheter, har jeg hatt en lengre prat med vårt orakel på Båtsuper'n og en kompis av ham som har god peiling på gamle motorer i seilbåter. I løpet av samtalen fikk jeg ca hundre gode forslag til ting å sjekke før jeg vurderer motorbytte. Det er visstnok sveiset fast et gitter nederst på stigerøret, altså det som henter opp diesel fra tanken. Hvis det ligger drit her kan det være nok til at matepumpa ikke klarer å spytte nok diesel inn i motoren. Og på ferskvannskjølt motor, som vi har, er det svært liten sannsynlighet for at det er kommet rust i kjølevannsystemet. Mer sannsynlig er det at vi må bytte en o-ring. Dersom det er varmegang i motoren er det verdt å bytte eksosmanifold og å gå gjennom for å renske opp avleiringer i varmeveksleren.

Oh, yes. Så da er det bare å begynne å jobbe. Jeg lover å holde dere oppdatert. I mellomtiden kan alle gjerne #pray4paloma 

 

xx, Kaptein Krey