Seil bestilt, sommer i kikkerten

Jeg har så mange sommerfugler i magen om dagen at jeg nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det er vår i lufta, sommer i kikkerten og ubeskrivelig spenning i sjela. Vi har inngått avtale om samarbeid med With Marine i Leangbukta. De skal levere seil til oss, og lære bort noe av det de kan om rigg, seil og reparasjon. Det er ingen hemmelighet at Elise og jeg mangler en del erfaring og kunnskap om seil og seiling. Derfor er vi evig takknemlige for at flinke fagfolk har lyst til å samarbeide med oss. I dag har vi hatt besøk i båten av Henrik fra With Marine. Han har tatt mål av mast, bom og båt for å kunne tilpasse seilene vi har bestilt, i tillegg vi snakket med ham om hvor vi skal og hvilket ambisjonsnivå vi har, så han kan gjøre de riktige tilpasningene slik at seilene passer båten vår, turen vår og oss.

Kontrollfreak Kreyberg kan ærlig innrømme at noe av det hun er ekstra dårlig på er å ikke kunne ting. (Legger du merke til at jeg snakker om meg selv i tredjeperson entall når jeg omtaler sider ved meg selv jeg ikke liker så godt?) Men jeg blir alltid ekstra glad for fagfolk som klarer å kommunisere godt med folk som kan veldig mye mindre enn dem selv. Henrik er en sånn en. Han er en regattaseiler med kunnskap om seil og rigg ut i fingerspissene, likevel klarer han å skape rom for å stille spørsmålene som beviser at jeg faktisk nesten ikke kan noen ting om seiling – og det føles til og med helt greit. «Hva er forskjellen på en genaker og en spinnaker?» Vi konkluderte med at det ikke er så rart at det er flere amatører enn proffe seilere som drar på langtur, man blir for kravstor og dyr i smaken når man har seilet mye.

Solen tar tak og tiner sjela mi. Isen smaker litt ekstra godt. Sommerfuglene flakser. Vi skal faktisk snart på langtur.

PS hvis du trenger seil kan vi trygt anbefale å ta kontakt med Henrik.
#: 909 14 942 / @: henrik.terjesen(@)northsails.com

 

xo, Kapteinen

 Foto: Marie Lid Aske / @spilled_milk

Foto: Marie Lid Aske / @spilled_milk