Hurra, kapteinen fyller år!

I dag er en helt spesiell dag i Paloma. Emilie blir 29 år! Det er min beste venn sin bursdag, og det er en dag som skal feires. Vi feirer den med det beste vi vet; på åpent hav med vind i seilene og kurs mot nye, spennende øyer.

 Ordentlig bursdag starter med ordentlig bursdagsfrokost, glitter, ballonger og bobbel. 

Ordentlig bursdag starter med ordentlig bursdagsfrokost, glitter, ballonger og bobbel. 

Jeg tror ingen av oss kunne forestilt seg oss to her i denne lille seilbåten noen tusen nautiske mil hjemmefra da vi for første gang ble introdusert for hverandre for sju, åtte, år siden. Du var den kule venninna til min kule storesøster. Jeg var lillesøstra som med store øyne kom på besøk til Oslo men som var for liten til å ordentlig være med på gøy. Vi har vært gjennom så mye på veien hit. Milevis med trasking i Oslos gater på jakt etter en gøy fest, en god konsert eller byens feiteste måltid. Latterkrampe, historier fra i går kveld, diskusjoner uten ende. Drømmer, båtpuss, prøving, feiling, kryssing av hav, bratte læringskurver. Av og til har det vært mer stormer enn stille, og dagene der alt virker synkende har tårnet seg opp. Det er ikke alltid det er like lett å flyte. Men her sitter vi, da. Langt ute i havet i et liv vi har bygget helt selv, på vei ut for å utforske nye spennende øyer med vår egen båt. Jeg håper og tror vi har funnet en vei som drar oss bort og vekk og videre til noe som er bedre for oss. Jeg håper det neste året er litt greiere med deg, med oss, med Paloma. 

Kliss alert

Kjære Emilie. Du er så sterk, så modig og så entusiastisk. Ingenting kommer i veien hvis du bare vil. Du er ekspert til å finne løsninger på ting som jeg ser svart på. Du jobber alltid for å søke, utforske og forstå nye ting. Du oppmuntrer til å utfordre grenser. Jeg kjenner ingen andre som er like opptatt av at et vennskap skal jobbes frem til å bli meningsfullt, du er ekspert på den gode samtalen. Jeg inspireres av din evne til å være sosial, til å alltid møte nye bekjentskaper eller gamle venner med smil og latter. Selv på de aller mørkeste dagene kan du lyse opp tilværelsen med å bare være deg. Jeg er uendelig glad i deg, og gleder meg til å tilbringe hver eneste dag på tur med deg de neste årene.

 Foto: Marie Lid Aske / @spilled_milk

Foto: Marie Lid Aske / @spilled_milk

Hurra for verdens beste kaptein Kreyberg <3

Kjærlighet fra din matros

 

PS: nå legger vi (endelig) ut fra Las Palmas for å seile mot de små, vestlige Kanariøyene La Gomera, Palma og El Hierro. Følg med på trackingen!